Demokráciám

Demokráciám

Az eltörölt adó sagája....

2019. február 12. - GTRich 1400

Minden a világegyetembe kilőtt szó helyett beszéljen az a kép az eltörölt adóról. :)

ado.jpg

Naaaaa...

azért ejtsünk mégis pár keresetlen szót arról, hogy mi is történik az eltörölt és újjáalkotott adónkkal. Nevesítsük a sajátunknak, mert ugyan a biztosítási adót elméletileg a biztosítónak kell fizetni biztosak lehetünk benne, hogy mi fogjuk fizetni.

Külön nem bocsátkoznék kalkulációkba, hogy ez most miért is jobb nekünk. De azt mondja a fáma, hogy a személygépkocsik biztosítása akár csökkenhet is (feltételes mód, mint a Discovery csatornán az összes tényfeltáró műsorban :) ), addig a fuvarozók rosszabbul is járhatnak. Biztos, hogy valami rettentő okos ember kiszámolta, hogy érjünk el adóátalakítással még több bevételt az államkincstárnak.

...és persze nézzük hülyének az embereket és mondjuk azt nekik, hogy az adót a biztosítónak kell megfizetni. (...és amint írtam ez várhatóan nem így lesz, hanem részben vagy teljes egészében át lesz terhelve a végfelhasználókra azaz ránk.) De még ha nem is így lenne, akkor is egy biztosítónak (nem mintha különösebben sajnálnám őket - bár néha álmatlan hajnalaimon elmorzsolok értük egy pár könnycseppet. Főleg amióta tudom, hogy a biztosító szerint kétféle ügyfél van: a befizető és a csaló. :) ) ki kell termelnie ezt, a tulajdonosok elvárják, hogy tartsák az X százalékos EBITDA-t. Ennek okán pedig megszorítások és egyéb pénzügyi szankciók lépnek életbe a cégen belül, hogy életképes és profitábilis maradjon a cég. Így megint ki cumizza meg? Hát persze, hogy a lokál user. :)

tax-pti-l.jpg

Szó mi szó, nem is szaporítanám, de ez a szófordulat megéri, hogy egyszer én is leírjam:

"A baleseti adó helyét a biztosítási adó veszi át..." (...és a legszebb ebben, hogy ehhez az Országgyűlés határozata volt szükséges. Funny...) 

 

süti beállítások módosítása